For Your Feet – Voetreflex

Voetreflex Plus

PDFAfdrukkenE-mailadres

Voetreflex Plus (Chinflex®)

Chinflex® is een massage die gebaseerd is op de oude originele Chinese voetmassage principes. De Chinezen passen voetmassages, met zeer goede resultaten, al bijna 4000 jaar toe. Hun kennis op dit terrein is dan ook ongelooflijk. Ze gebruiken deze massages tot op hoge leeftijd vitaal te blijven, om hun gezondheid te behouden of als er klachten zijn deze te verminderen of te verhelpen.

Het grote succes van Chinflex® massage (Chinese voetmassage) ontstaat doordat in een massage twee systemen tot één geheel gecombineerd worden.

  1. de zones op de voeten worden gemasseerd. Het hele lichaam, dus alle organen, spieren en weefsels, is weerspiegelt in de voeten. Door de zones te masseren ontstaat er een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan. Hierdoor kan het orgaan beter gaan functioneren.
  2. de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd. (Meridianen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien.)

De combinatie van deze twee systemen plus het feit dat er hele prettige, ontspannende, intensieve massage technieken toegepast worden op knieën, onderbenen en voeten, maakt deze massage tot een ongekende weldaad.

Tijdens een ontspannende Chinflex® massage komen lichaam en geest volledig tot rust en wordt de energiedoorstroming in het lichaam gestimuleerd.

Voetreflexzonetherapie is betrouwbaar, veilig voor alle leeftijden en zonder bijwerkingen. Omdat het lichaam zich gaat herstellen en afvalstoffen gaat afvoeren, kunnen wel tijdelijke effecten zoals hoofdpijn, veranderde ontlasting en vermoeidheid ontstaan. Dit is het teken dat het lichaam zich aan het reinigen is en zijn dus positieve uitwerkingen.

  • het werkt ontspannend en stressverlagend
  • het werkt vitaliserend; door het stimuleren van de doorbloeding worden afvalstoffen makkelijker afgevoerd en voedingstoffen beter opgenomen. Organen en spieren functioneren beter, je voelt je fitter en vitaler.
  • het harmoniseert; de energiedoorstroming wordt bevordert en het zorgt voor rust in het hoofd, waardoor veel klachten zoals hoofdpijn, pijn in nek en schouders en buikpijn verdwijnen. De totale energiebalans in het lichaam hersteld.
  • het stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam
  • het verlicht pijn bij acute en chronische klachten
  • het werkt preventief om een gezonde geest in een gezond lichaam te behouden

Toepasbaar onder andere bij chronische vermoeidheid, chronische hoofdpijn, migraine, concentratiestoornissen, faalangst, slapeloosheid, ADHD, spanning en stress, overgangsklachten, menstruatieklachten, vruchtbaarheidsproblemen, spijsverteringsklachten, klachten van spieren en gewrichten, ademhalingsproblemen,  huidproblemen, emotionele problemen, herstel na operaties en vele andere aandoeningen en ongemakken.

Voetreflexzonetherapie is, zoals alle natuurgeneeswijzes, ondersteunend aan en nooit ter vervanging van de reguliere geneeskunde. Daarom is het belangrijk om met klachten ook altijd een dokter te raadplegen.